George Ostafi - OST

Noutati:

Expozitia:

Dialog plastic John Welson George Ostafi

ARTISTIAID O GYMBRU YN RWMANIA

    

Ilustratie de carte

Noiembrie 2015: Passion Christi

Noiembrie 2016: Voltaire

Bete am Dachfenster, 2017

Vale Aurelia 2018

Tablouri pictate între anii 2003 - 2011

 

 

Activități artistice în sprijinul formării și recompensării tinerilor talentați:

 

 

 

Luna octombrie 2007:

Școala generală Ipotești/Suceava, ore de tehnologie a picturii cu elevii Cercului de Arte Plastice

 

 

 

Articol din revista școlii Ipotești

Dupa încheierea activitatilor din cadrul Proiectului de Dezvoltare Rurala, scoala noastra ,,centru cultural” a lasat porti deschise tuturor elevilor, care sunt dornici sa se manifeste în continuare în domeniul artelor plastice, poeziei, literaturii, teatrului.

Ca ,,animator” al cercului de pictura, am încercat sa folosesc fiecare prilej din activitatile cu copiii, pentru a reliefa frumosul, pentru a face unele notiuni legate de culoare mai accesibile, exemplificate cu ajutorul unor modele si, fireste, prin exercitiu plastic. Am utilizat albume de arta, reproduceri din arta plastica româneasca, imagini preluate de pe Internet, prezentate pe video-proiector si chiar propriile lucrari. Un eveniment important în cadrul cercului nostru a fost întâlnirea cu artistul plastic George Ostafi –Ost, care, cu multa placere a acceptat sa vina în mijlocul elevilor si sa prezinte câteva modalitati de lucru, de tehnologie moderna în tehnica înramarii utilizate în atelierele de pictura. O noutate pentru elevi a fost întinderea hârtiei umede pe sasiu si alte tehnici de pregatire si tratare a suportului pentru lucru (hârtie, pânza, lemn, carton ). Lucrarile realizate ulterior sunt acum în faza de pregatire pentru organizarea unei expozitii de pictura, în cadrul Complexului Muzeal Bucovina, din Suceava, cu care de altfel, avem încheiat si un parteneriat.

 

 

O parte din lucrari au fost trimise de curând la diferite concursuri nationale si internationale. Rodul muncii elevilor a început sa se vada deja prin premiile obtinute la Concursul National „Lumea sub cupola teiului eminescian”, organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea, Consiliul Judetean Vrancea, în ianuarie 2008. Cel mai important premiu a fost obtinut de eleva Hreniuc Monica, clasa a VI-a.

inst. Avadanei Lacramioara

 

Luna martie 2009

Tablou oferit ca premiu

 

În perioada 20-21 martie 2009, s-a desfasurat la Suceava editia a II-a a Concursului National de Diaristica (Jurnal de licean) Mihail Sebastian. Manifestarea a fost initiata de catedra de limba si literatura româna a Colegiului National “Petru Rares” si se deruleaza în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Suceava si Universitatea “Ștefan cel Mare”, sub egida Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

Premiantii acestei editii au fost urmatorii elevi: Faur Andrei Sabin, clasa XI-a, Colegiul National “Horia, Closca si Crisan”, Alba Iulia (Alba): Marele Premiu “Mihail Sebastian” (1000 lei); Butu Jeanin-Marian, clasa a XI-a, Colegiul National “Fratii Buzesti” Craiova (Dolj): premiul I (750 lei); Èšaranu Sabinne-Marie, clasa a IX-a, Colegiul National “Petru Rares” Suceava: premiul al II-lea (500 lei); Ciutacu Madalina, clasa a XII-a, Colegiul National “Gh.M. Murgoci” Braila: premiul al III-lea (250), oferit, prin persoana doamnei Carmen Steiciuc, de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Suceava (director, domnul Pavel Blaj); Ciurea Ilcus Silviana-Maria, clasa a IX-a, Colegiul National de Informatica “Tudor Vianu” Bucuresti: premiul special (un tablou din colectia George Ostafi).
Un moment deosebit l-a reprezentat, oferirea, în cadru public, a premiului special de catre apreciatul pictor sucevean George Ostafi-OST. Dupa o elocventa prezentare a activitatii pictorului, realizata de doamna prof. Anca Vieriu, a luat cuvântul domnul George Ostafi-OST, care a mentionat ca daruieste cu placere lucrarea sa celor care “tin înca sus steagul artei”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

George Ostafi - OST - Artist Plastic

Idee 2008

Dimensions 40 x 40 till 60 x 60 cm
oil on canavas

Werke von 2000-2003

Atelier


 

Site realizat si gazduit prin amabilitatea firmei AB T&Co